Momenteel heb ik een klantenstop.

Oncologisch Voetzorgverlener (OVV)

Als erkend Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) is de praktijk opgenomen in de digitale verwijsgids kanker en ben ik gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte kanker. Zowel de ziekte als behandeling ervan (zoals chemotherapie) kunnen allerlei voetproblemen veroorzaken. Ik kan dan - in veel gevallen - de juiste voetzorg bieden.

De specifieke voetzorgbehandeling bij kanker wordt uitsluitend gegeven in afstemming met de behandelaars. Het doel van oncologische voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund.

Als Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) kan ik voeten screenen, bijwerkingen van behandelingen herkennen, de voeten verzorgen – mits de situatie dat toelaat – en bevindingen terugkoppelen aan het oncologisch behandelteam. Ook kan ik preventieve maatregelen nemen zodat eventuele (verdere) klachten voorkomen kunnen worden.

Intake en Behandeling

Na doorverwijzing door- of overleg met de oncoloog kan een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek. We nemen samen een korte vragenlijst door en bespreken de behandeling. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige of behandelend arts aangeeft dat er geen contra-indicatie is voor de voetzorg.

Een OVV-behandeling kan bestaan uit: het verwijderen van pathologisch eelt, het dunner frezen van verdikte nagels, het reguleren van ingroeiende nagels en het repareren van gespleten nagels. Een ontspannende voet- en onderbeenmassage is ook mogelijk. Er wordt een speciale massagetechniek toegepast zonder enige vorm van druk.

Zorgverzekering

In veel gevallen kan een behandeling op het gebied van medische / oncologisch voetzorgverlening worden vergoed door de zorgverzekering.

Kwaliteit

Bij oncologische voetverzorging zijn de veiligheid en kwaliteit nog belangrijker dan bij reguliere (medische) pedicurebehandelingen. Uiteraard mag niet iedere pedicure oncologische voetverzorging aanbieden; er worden namelijk strenge eisen gesteld op het gebied van kennis, vaardigheden en ervaring. De praktijk is sinds 2017 een Rijkserkend MBO4 Medisch pedicure praktijk.

Daarnaast is de praktijk aangesloten bij ProVoet, geregistreerd in het KRP van ProCERT.

Oncologisch Voetzorgverlener Oncologisch Voetzorgverlener

Contact

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met mij op. Uit respect voor de cliënt zal ik de telefoon tijdens de behandeling niet beantwoorden. U kunt een boodschap inspreken waarna u z.s.m. wordt teruggebeld.

Heeft u vragen?

Hopelijk mag ik u een keer in mijn praktijk begroeten. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via ada.pedicure@gmail.com of bel met 06-12559508. Tot ziens, Ada.

Mail De Voetverzorgster
Provoet
Procert
Strictly Pure Cosmetics
HFL
Laufwunder
Muurbord
Permsal
Deepend